Турция не е позволила на германски депутати да посетят следващата

...
Турция не е позволила на германски депутати да посетят следващата
Коментари Харесай

Турция отряза Германия за втора военна база

Турция не е разрешила на немски депутати да посетят идната седмица немски бойци във военновъздушната база на НАТО в Коня, Централна Турция, предадоха международните организации, като се базират на публични представители от Берлин.

Председателят на комисията по защита в Бундестага Волфганг Хелмих съобщи пред DPА, че немското външно министерство е уведомило депутатите, че Анкара е поискала плануваното за понеделник посещаване да бъде отсрочено. Като причина е изтъкнато положението на двустранните връзки сега.

Съжаляваме за молбата на Турция да отложим пътуването на парламентарна делегация, съобщи формален представител на немското външно министерство, представен от Reuters. Водим интензивни договаряния с всички страни, в това число НАТО, с цел да определим нова дата допустимо най-скоро.



Правителството, изключително канцлерът Ангела Меркел, в този момент би трябвало да подхващат нужните стъпки, с цел да обезпечат опция депутатите скоро да посетят бойците в Коня, съобщи Райнер Арнолд, представител по защитата на социалдемократите в Народното събрание, осведоми Reuters.

В началото на този месец Анкара съобщи, че позволява на седем членове на Бундестага да посетят базата в Коня, където са ситуирани немски бойци, участващи в интернационалната битка против "Ислямска страна " в Сирия и Ирак, напомня DPА.

Германските военнослужещи в Коня вземат участие в задача на НАТО за въздушно наблюдаване и са част от екипажите на разследващите самолети АУАКС.

Анкара наложи възбрана за визити на немски депутати и в авиобазата "Инджирлик ", Южна Турция, след което Берлин взе решение да изтегли оттова своите военни и да ги реалокира в Йордания.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР