Турция нарече "огромна грешка" санкциите, които САЩ й наложиха днес

...
Турция нарече "огромна грешка" санкциите, които САЩ й наложиха днес
Коментари Харесай

Турция нарече санкциите на САЩ огромна грешка и се закани да отвърне

Турция назова "огромна неточност " глобите, които Съединени американски щати й постановиха през днешния ден поради покупката на съветската система за противоракетна защита С-400, и даде обещание да отвърне по съответен метод, като още веднъж прикани Вашингтон да реши разногласието посредством разговор, съобщи Ройтерс.

Турското външно министерство съобщи, че глобите са "необясними ", тъй като Вашингтон неведнъж е отхвърлил предлагането на Анкара за основаване на взаимна работна група, и прикани своя натовски съдружник да ревизира "несправедливото " решение, което ще накърни двустранните им връзки.

По-рано през днешния ден Съединени американски щати оповестиха, че постановат наказания на Турското ръководство за отбранителни доставки, на неговия президент и на трима високопоставени чиновници.

Шефът на ръководството Исмаил Демир, представен от ТАСС, съобщи, че тези наказания няма да нанесат щета на турската военна промишленост. "Никакво признато в чужбина решение по отношение на мен и нашето институция няма да промени моята позиция или позицията на моя екип. Това по никакъв метод няма да попречи на турската отбранителна промишленост ", написа той в Туитър.

Cumhurbaşkanımız ’ın liderliğinde Tam Bağımsız Savunma Sanayii hedefimizde kararlılıyız.

Şahsım veya kurumumuza yönelik yurt dışında alınan her hangi bir karar, benim ve ekibimin duruşunu değiştirmeyecek; Türk savunma sanayiini hiç bir şekilde engelleyemeyecektir.
— Ismail Demir (@IsmailDemirSSB)
Демир увери, че "Турция ще преследва задачата си за реализиране на цялостна самостоятелност на отбранителната си индустрия под управлението на президента Тайип Ердоган ".

Руският външен министър Сергей Лавров назова оповестените от Съединени американски щати наказания по отношение на Турция "проява на надменно отношение към интернационалното право ".

Решението на Вашингтон "не укрепва престижа на Съединени американски щати на интернационалната сцена като виновен участник в интернационалното разделяне на труда, в това число и в областта на военно-техническото съдействие ", уточни на конференция Лавров, представен от ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР