Турция нанесе през нощта въздушни удари по близо 30 терористични

...
Турция нанесе през нощта въздушни удари по близо 30 терористични
Коментари Харесай

Турция бомбардира цели в Ирак и Сирия, след като деветима нейни войници бяха убити

Турция нанесе през нощта въздушни удари по близо 30 " терористични цели " в Северен Ирак и Сирия, съобщи Агенция Франс Прес. Това стана, откакто девет нейни бойци бяха убити във военна база в Ирак, заяви министерството на защитата в събота.

„ Бяха осъществени въздушни интервенции против терористични цели в регионите на Метина, Хакурк, Гара и Кандил “, се споделя в изказване на министерството. Турските бойци са били убити по време на конфликти, последвали опит за навлизане в базата покрай северния иракски град Метина, сподели министерството, което преди този момент бе съобщило за пет убити бойци. Министерството сподели, че ударите са били ориентирани към 29 места, в това число " пещери, бункери, убежища и нефтени съоръжения ", принадлежащи на Кюрдската работническа партия (ПКК), както и на Отряди за отбрана на народа (YPG), сирийска кюрдска милиция, която е значим детайл в обединението на Съединени американски щати против „ Ислямска страна “.

Анкара ръководи няколко десетки военни поста в региона през последните 25 години в своята десетилетна война против ПКК, която е включена в черния лист на Турция и на доста от нейните западни съдружници като терористична организация. Турският президент Реджеп Ердоган трябваше да организира изключителна среща по сигурността в събота в Истанбул, с цел да разиска повишаването на офанзивите против войски в района. Междувременно 113 души бяха задържани по съмнения за връзки с ПКК при национални акции в събота, сподели министърът на вътрешните работи Али Йерликая в мрежата X, съобщи БГНЕС.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР