Турция може да затвори Босфора и Дарданелите за преминаване на

...
Турция може да затвори Босфора и Дарданелите за преминаване на
Коментари Харесай

Турция казва, че може да затвори проливите си за Русия като част от Конвенцията от Монтрьо

Турция може да затвори Босфора и Дарданелите за прекосяване на съветски военни кораби в светлината на събитията в Украйна, само че се надява, че няма да се стигне до такава степен.

„ Сигурността на Черно море се прави оценка от нас сложно. Турция е проучила всички вероятни сюжети по какъв начин може да се приложи Конвенцията от Монтрьо в светлината на събитията в Украйна. Извършено е правно изследване на този въпрос. Разбира се, не се надяваме, че това напрежение ще стигне толкоз надалеч ", сподели прессекретарят на ръководещата Партия на справедливостта и развиването на Турция Омер Челик на конференция в Анкара.

По-рано през днешния ден украинският дипломат в Турция Всичкилий Боднар прикани Анкара да ограничи прекосяването на съветски военни кораби през турските проливи.

Руският президент Владимир Путин съобщи в четвъртък сутринта, че в отговор на апела на водачите на републиките на Донбас е решил да организира специфична военна интервенция. Руският водач акцентира, че проектите на Москва не включват окупацията на украински територии.

Министерството на защитата на Руската федерация заяви, че съветските военни не нанасят удари по градовете на Украйна, военната инфраструктура е изключена с високоточни средства. Нищо не заплашва цивилното население, увериха от ведомството.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР