Турция може да обмисли закупуването на руски изтребители Су-35, ако

...
Турция може да обмисли закупуването на руски изтребители Су-35, ако
Коментари Харесай

Турция купува руски Су-35, ако сделката за Ф-16 се прова...

Турция може да обмисли закупуването на съветски изтребители " Су-35 ", в случай че договорката за придобиването на създадени в Съединени американски щати F-16 се провали, съобщи президентът на Агенцията за отбранителна индустрия Исмаил Демир.

„ Един от разновидностите може да бъде " Су-35 “, сподели Демир пред CNN Тюрк, отговаряйки на въпрос за другите възможности на Турция при положение на неуспех на договорката за F-16.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели в четвъртък, че ще организира телефонен диалог с американския си сътрудник Джо Байдън, с цел да обсъдят покупката на изтребители F-16 от Анкара.

Турция желае 40 изтребителя F-16 Block 70 и 80 комплекта Block 70 за модернизиране на самолетите в употреба с нейните военновъздушни сили.

В средата на юли Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри корекция към Закона за позволение за национална защита, ограничаваща идното прекачване на изтребители F-16 на Турция. Поправката изисква гаранции от името на президента на Съединени американски щати, че самолетът не би трябвало да бъде употребен за неразрешени териториални полети в Гърция.

През 2019 година Съединените щати стопираха присъединяване на Турция в програмата си за F-35 поради закупуването от Анкара на съветската система за противовъздушна защита С-400 и по-късно изцяло я отстраниха от плана. Миналата година Ердоган разгласи, че Съединени американски щати са предложили на Турция да закупи четвърто потомство изтребители F-16 вместо пето потомство F-35.

Вашингтон анулира взаимния меморандум за F-35 с Турция, подписвайки го със седемте останали сътрудници в плана F-35 - Англия, Италия, Холандия, Австралия, Дания, Канада и Норвегия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР