Турция може да има загуби до 3 милиарда долара в

...
Турция може да има загуби до 3 милиарда долара в
Коментари Харесай

Турция може да загуби до 3 милиарда долара в случай на Брекзит без сделка

Турция може да има загуби до 3 милиарда $ в търговията при положение на Брекзит без договорка, съобщи през днешния ден турският министър на търговията Рухсар Пекджан, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя добави, че доста турски компании нямат информация за последствията от сходен сюжет. Пекджан, която приказва на турско-британски бизнес конгрес в Истанбул, съобщи, че загубите ще се дължат на нарастването от страна на Англия на митата за импорт след Брекзит в браншове, включващи металургия, произвеждане на коли и текстилната промишленост.

" Очакваме най-засегнатите браншове да бъдат производството на коли със загуби до 1,2 милиарда $, текстилната промишленост (със загуби 1,3 милиарда долара) и при търговията с електроника и с бяла техника (500 милиона долара) ", сподели Пекджан. " За страдание даже, в случай че и двете страни - Англия и ние, желаеме да подпишем съглашение за свободна търговия, не можем да създадем това поради нашите интернационалните задължения с Европейски Съюз ", добави тя.

Пекджан уточни, че министерството на търговията ще стартира обиколки в страната, с цел да осведоми фирмите за евентуалното въздействие при Брекзит без договорка. " Изглежда Брекзит със договорка ще бъде положително развиване, само че Брекзит без договорка ще сложи турския бизнес в сложна позиция ", сподели министърът на търговията.

Очаква се през днешния ден английският парламент да одобри закон, блокиращ Брекзит без договорка. Премиерът Борис Джонсън съобщи, че в случай че това стане, ще свика предварителни избори.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР