Турция може да играе решаваща роля в транспортирането на природен

...
Турция може да играе решаваща роля в транспортирането на природен
Коментари Харесай

Турция може да играе решаваща роля в транспортирането на природен газ до пазарите на Запад

Турция може да играе решаваща роля в превозването на природен газ до пазарите на Запад, съобщи турският министър на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез, представен от държавната телевизия ТРТ Хабер.

" Напоследък доста страни от Югоизточна Европа поддържат интензивни контакти с нашата страна, с цел да задоволят потребностите си от газ ", уточни министърът.

Дьонмез и немският министър на стопанската система Роберт Хабек подписаха писмо за планове за развиване на съдействие в региона на зеления водород.

В изявлението си преди подписването турският министър съобщи, че Турция освен подсигурява сигурността на личните си енергийни доставки, само че и играе значима роля в преноса на енергийни запаси от прилежащите ѝ региони към страните, които желаят сила.

По думите на Дьонмез Турция може да играе решаваща роля в превозването на природен газ от прилежащи страни до пазарите на Запад.

" Турция може да играе решаваща роля в превозването на природен газ от прилежащи страни до пазарите на Запад, както е в този момент. Турция е подготвена да направи всичко по силите си, с цел да подсигурява, че естествените запаси на Каспийския район, изключително природният газ от Туркменистан, на Източното Средиземноморие, изключително природният газ от Израел, и на Ирак в дълготраен проект ще бъдат превозени до пазарите през нашата страна ", сподели той.

Като акцентира, че доста страни от Югоизточна Европа в последно време поддържат интензивни контакти с Турция, с цел да задоволят потребностите си от газ, Дьонмез съобщи: " Смятаме, че документът, който ще подпишем през днешния ден в областта на зеления водород, ще способства за работата на Турция в региона на водорода и ще усъвършенства съдействието ни ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР