Турция изгони посланика на Израел заради вчерашните кръвопролития на границата

...
Турция изгони посланика на Израел заради вчерашните кръвопролития на границата
Коментари Харесай

Турция изгони посланика на Израел


Турция изгони посланика на Израел поради вчерашните кръвопролития на границата на Ивицата Газа с еврейската страна, оповестява " Дейли сабах ".

Министерството на външните работи на Турция е поискало от посланика на Израел да напусне страната за неустановен период.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели през вчерашния ден, че Анкара отзовава своите посланици от Вашингтон и Тел Авив за съвещания. Той добави, че от 15 май Турция афишира тридневен народен печал в взаимност с " палестинските братя ", написа Moreto.net.

По-рано през днешния ден Анкара прикани мюсюлманския свят да преразгледа връзките си с Израел. Турция изиска изключителна среща на Организацията за ислямско съдействие.

Турция и Израел възвърнаха дипломатическите си връзки преди по-малко от две години. В края на 2016 година израелският дипломат се върна в Анкара.

Отношенията сред Анкара и Тел Авив се обтегнаха през 2010 година, когато при акция на израелската морска пехота против кораби, изпратени да пробият блокадата на Газа и да доставят на Палестинската автономност храни и медикаменти, бяха убити десетима турски жители. Двете страни изтеглиха посланиците си за няколко години поради зародилата през 2010 година рецесия.

Допълнение:

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху атакува президента на Турция Реджеп Ердоган, написа " Таймс оф Израел ".

Нетаняху счита, че Ердоган е " измежду най-големите поддръжници на Хамас ".

" Ердоган е измежду най-големите поддръжници на Хамас, тъй че няма подозрение, че той знае за терора и кланетата ", отговори министър-председателят на рецензия на турския водач.

" Предлагам да не ни учи на морал ", добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР