Турция искрено иска да задълбочи сътрудничеството си със страните от

...
Турция искрено иска да задълбочи сътрудничеството си със страните от
Коментари Харесай

Ердоган: Турция искрено иска да задълбочи сътрудничеството си с БРИКС

Турция откровено желае да задълбочи съдействието си със страните от групата БРИКС, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган в навечерието на срещата на БРИКС в съветския град Казан, където ще участва като посетител, съобщи Анадолската организация.

 

На среща с функционери на ръководещата турска Партия на свободата и развиването (ПСР) в Анкара Ердоган изрази упованието тази среща да има решаващо значение за развиване на съдействието на Турция с групата.

 

В тридневната среща на БРИКС, която стартира през днешния ден, се чака да вземат участие 22 държавни глави и 6 ръководители на интернационалните организации, напомня организацията. Планирано е Ердоган да дойде в Казан в сряда.

 

На форума ще бъдат показани както дългогодишните членки на БРИКС Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, по този начин и неотдавна включилите се Египет, Етиопия, Иран и Обединените арабски емирства.

 

В началото на септември Турция изрази желанието си да се причисли към групата, като се чака кандидатурата ѝ да бъда разисквана на срещата в Казан, написа Българска телеграфна агенция.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР