Турция иска екстрадирането на четиримата български граничари, обвинени в убийство.

...
Турция иска екстрадирането на четиримата български граничари, обвинени в убийство.
Коментари Харесай

Турция пак иска екстрадирането на 4-та бг граничари, обвинени в убийство

Турция желае изгонването на четиримата български граничари, упрекнати в ликвидиране . Това излиза наяве след вчерашно съвещание на съда в град Къркларели. Решението на магистратите е да продължи процедурата по издаване на алена бюлетина на Интерпол за четиримата ни сънародници.

През април 2008 година турска гемия е прихваната в български териториални води да лови калкан. Рибарите не се подчиняват на заповедта на граничните служители на реда да спрат за инспекция, стига се до конфликт, при който единият от бракониерите е прострелян от патрон от автоматизираното оръжие на Михаил Цонков. Съдът у нас го оправдава, тъй като е работил при при осъществяване на служебния си дълг.

А в този момент Тежкият углавен съд в Къркларели, където делото за ликвидиране продължава, изиска някогашните граничари да бъдат издирени посредством Интерпол.

Днес в Бургас те обявиха, че нямат публична информация дали имената им попадат в листата на Интерпол. Информация чакат от външното ни министерство, от Министерството на вътрешните работи и от Върховната касационна прокуратура, оповестява Народоосвободителна въстаническа армия.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР