Турция има право да се защитава от терористични атаки, заяви

...
Турция има право да се защитава от терористични атаки, заяви
Коментари Харесай

Швеция: Турция има право да се защитава от терористични атаки

Турция има право да се пази от терористични офанзиви, съобщи шведският министър-председател Улф Кристерсон , съобщи АА.

В отговор на въпрос, заложен в Риксдага (парламента), от говорителката на Зелената партия Марта Стеневи, Кристерсон съобщи, че би трябвало да се признае, че Турция е страна, която е била подложена на терористични офанзиви и има право да се пази от тероризма.

Кристершон съобщи, че останалата част от света има съображение да признае, че терористичните офанзиви, които са засегнали Турция, са също толкоз неприятни за нея, колкото и други терористични офанзиви, които са засегнали други страни.

Той акцентира, че Швеция не трябва да бъде място, където хора, които по разнообразни способи вземат участие и финансират тероризъм или свързани с него действия, намират леговище точно тъй като техните действия не са ориентирани към Швеция, а към Турция.

В неделя Анкара стартира интервенция " Claw-Sword " - трансгранична въздушна акция против YPG/PKK.

Въздушната интервенция последва терористична офанзива на претъпкания бул. " Истиклял " в Истанбул, при която починаха шестима души, а 81 бяха ранени.

Турските публични лица акцентират, че интервенцията е в сходство с интернационалното право и правото на страната на самоотбрана според резолюциите на Организация на обединените нации.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР