Турция и САЩ се споразумяха да продължат да търсят решение

...
Турция и САЩ се споразумяха да продължат да търсят решение
Коментари Харесай

Турският външен министър и Майк Помпео се споразумяха да продължат диалога

Турция и Съединени американски щати се споразумяха да продължат да търсят решение на противоречивите въпроси сред двете страни. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу и държавният секретар на Съединените щати Майк Помпео разговаряха на срещата на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия.


Те са разискали необятен кръг от въпроси, измежду които и проблема със арестувания американски свещеник Андрю Брънсън, упрекнат от турските управляващи, че поддържа тероризма. Заради този случай Вашингтон наложи наказания против министрите на правораздаването и на вътрешните работи на Турция. Анкара ги дефинира като неприемливи, само че от Вашингтон споделиха, че това е знак, какъв брой съществени са Съединените щати по тематиката. Според говорителка на Държавния департамент срещата, която е траяла към 40 минути е била градивна.

Мевлют Чавушоглу, министър на външните работи на Турция: Мога да кажа, че беше доста градивна среща. Разбира се, не може да се чака да решим всички рецесии и въпроси с една среща, само че се разбрахме да продължим тясното съдействие, разговора и да работим дружно в търсенето на решение на проблемите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР