Турция и САЩ се договориха за прекратяване на огъня в

...
Турция и САЩ се договориха за прекратяване на огъня в
Коментари Харесай

Извънредни новини: Турция спря войната в Сирия

Турция и Съединени американски щати се договориха за преустановяване на огъня в Сирия. Новината заяви вицепрезидентът на Щатите Майк Пенс.

БЛИЦ напомня, че по-рано през днешния ден се появи информация, съгласно която американският президент Доналд Тръмп е споделил на турския си сътрудник Ердоган "Не бъдете простак, в случай че нахлуете в Сирия, историята ще ви запомни като демон! " .

"Страхотни вести от Турция. Благодаря Ви, Ердоган, милиони животи ще бъдат избавени ", това написа в този момент в "Туитър " американският президент Доналд Тръмп след срещата на Ердоган с Майк Пенс.


Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс, който е на посещаване в Анкара, заяви пред публицисти, че „ Турция ще прекрати интервенцията „ Извор на мира”, с цел да разреши на кюрдските формирования да изоставен безвредно зоната”. По думите му, прекратяването на огъня ще работи в продължение на 120 дни.

„ С оглед използването на примирието, Съединени американски щати няма да ползват спомагателни наказания против Турция “, сподели още Пенс пред публицисти.

Преди дни пък сирийският президент Башар Асад съобщи, че страната му ще се опълчи на експанзията от страна на Турция, която организира военна интервенция на сирийска територия с всички законни средства. Той направи изказване в четвъртък на среща в Дамаск с иракския консултант по националната сигурност Фалех ал Фаяд.

"Сирия ще устои на експанзията, разгърната от Турция против нашата страна, на цялата сирийска територия и с всички вероятни правни способи и средства ", изяснява той.

Сирийският президент добавя, че турска военна интервенция в Североизточна Сирия е закононарушение, "независимо с какви лозунги се организира ".

Днес пък българският министър председател Бойко Борисов, който е в Брюксел, прикани "великите сили да спрат войната, тъй като тя е най-гадното нещо " .

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР