Турция и Катар преговарят с Русия за доставки на зърно.Преговорите

...
Турция и Катар преговарят с Русия за доставки на зърно.Преговорите
Коментари Харесай

Турция и Катар преговарят с Русия за доставки на зърно

Турция и Катар договарят с Русия за доставки на зърно.Преговорите се водят на равнище външни министри на трите страни. Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, предава Анадолската организация.

                                           Сега стартира телефонната дипломация

“Работим по този развой с нашите външни министри и желаеме да го продължим по най-ефективния метод с африканските страни, защото 44 % от зърното, което минава през коридора, отива в европейските страни. 14 % е за нас, 14 % за Африка, а останалото отива в други страни страни ”, сподели Ердоган, представен от Българска телеграфна агенция.

На 31 август в Москва се състоя среща сред министрите на външните работи на Русия и Турция Сергей Лавров и Хакан Фидан, които разискаха зърнената договорка и параметрите за осъществяване на самодейността за доставка на 1 млн. тона съветско зърно на преференциална цена с финансовата поддръжка на Катар. Президентите на Русия и Турция разискаха този въпрос в Сочи на 4 септември.

Първият транспортен съд със зърно от Украйна стигна Босфора. “Резилиънт Африка ”е хвърлил котва край Босфора, откакто потегли от украинското пристанище Черноморск, заяви в. “Карар ”.

Първият транспортен съд, претрупан със зърно, който потегля от украинско пристанище след преустановяването на използването на зърнената договорка.

Полша замрази доставките на уръжие за Украйна, тъй като се концентрира върху личното си въоръжаване, съобщи полският министър председател Матеуш Моравецки, съобщи Франс прес.

Словакия също  анулира възбраната за импорт на украинско зърно.

Братислава обаче разгласи, че решението ще влезе в действие, откакто бъде основана лицензионна система. Украйна от своя страна съобщи, че ще отдръпна жалбата си против страната,

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР