Турция и Ирак ще засилят сътрудничеството си в борбата срещу

...
Турция и Ирак ще засилят сътрудничеството си в борбата срещу
Коментари Харесай

Ердоган: Турция и Ирак ще засилят сътрудничеството си в борбата срещу тероризма

Турция и Ирак ще засилят съдействието си в битката против тероризма, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Ердоган, представен от Ройтерс и турски медии.

Ердоган приказва на конференция с иракския президент Бархам Салих.

Ердоган посочи, че за Турция е предпочитано значимо обезпечаването на политическото единение и териториалната целокупност на Ирак, както и сигурността и стабилността на страната.

Ще поставяме старания за развиване на връзките ни със прилежащ Ирак във всички сфери. Турция ще оказва помощ на Ирак във връзка с обезпечаването на сигурността му, както и за разрешаването на проблемите на страната в областта на енергетиката, уточни турският президент.

Терористични групировки като ИДИЛ "(Ислямска страна "), ПКК (Кюрдската работническа партия) и ФЕТО (Фетхуллахистката терористична организация) съставляват закани за Турция и Ирак и двете страни би трябвало да си сътрудничат в битката против тероризма, сподели Ердоган, представен от в. "Хюриет дейли нюз ".

Стабилността на Ирак е доста значима за районната сигурност и непоклатимост, уточни турският водач, като за следващ път посочи помощта, която Турция е подготвена да окаже за възобновяване на Ирак след края на битката против ИДИЛ.

Има доста неща, които можем да създадем с Ирак и в областта на отбранителната промишленост, сподели Ердоган.

Той уточни, че Турция и Ирак ще продължат да провеждат срещи на Висшия Съвет за стратегическо съдействие през 2019 година

Иракският президент на собствен ред сподели, че Ирак чака подпомагане от страна на Турция за възобновяване на "прочистените от тероризъм " райони в страната.

Пристигнах на посещаване в братска Турция за усилване на съдействието във всички сфери, уточни Бархам Салих.

Двете страни могат да създадат доста с тяхното стратегическо разположение и това партньорство ще бъде от изгода освен за двете страни, а за целия район, добави той.

Иракският президент Бархам Салих дойде на първото си публично посещаване в Турция след избора му за държавен глава при започване на октомври, отбелязва "Хюриет дейли нюз ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР