Турция и Гърция стъпка по стъпка постигнаха известно ниво на

...
Турция и Гърция стъпка по стъпка постигнаха известно ниво на
Коментари Харесай

Атина обяви, че е постигнато „определено ниво на доверие“ в отношенията с Турция

Турция и Гърция малко по малко реализираха " известно равнище на доверие " с отворени канали за връзка за попречване на рецесии, съобщи гръцкия външен министър Георгиос Герапетритис пред гръцкия в. „ Катимерини “, представен от в. Daily Sabah.

През последните 15 месеца, откогато президентът на Турция и Гърция Реджеп Тайип Ердоган и министър-председателят Кириакос Мицотакис взеха решение да съживят разговора, с цел да слагат дълго обтегнатите двустранни връзки в друга траектория, като съдействието в региона на миграцията, гражданската отбрана и  като цяло позитивния дневен ред в общуването сред двете страни, това даде осезаеми резултати, споделя Герапетритис.

„ Този ​​климат удостоверява нашето предпочитание да допринесем за установяването на чувство за успокоение и сигурност в нашия район, който, дано не забравяме, е попаднал в епицентъра на две войни “, казв Герапетритис. Гръцкият посланик и неговият турски сътрудник Хакан Фидан бяха натоварени от Ердоган и Мицотакис предишния месец да проучат дали са налице изискванията да се пристъпи към „ основна полемика “ по отношение на очертаването на континенталните шелфове и изключителната икономическа зона -  два съществени въпроса, които безпокоят двете прилежащи страни в Егейско море от десетилетия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР