Турция едва ли иска да излиза от НАТО. Американците ще

...
Турция едва ли иска да излиза от НАТО. Американците ще
Коментари Харесай

Дипломат: САЩ ще трябва доста да се постараят, за да изкарат Турция от НАТО

Турция надали желае да излиза от НАТО. Американците ще би трябвало много да се постараят, с цел да могат да я изкарат от НАТО и те се пробват да го вършат. Това сподели пред БНР дипломатът Петър Воденски.

За интервенцията на турската войска "Маслинова клонка " против кюрдски бойци той изрече мнение: "Причината е, че Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила и Турция като цяло съзират в дейностите на кюрдите в Северна Сирия заплаха от основаване на някакво кюрдско образувание в тази част, което те окачествяват като смъртна заплаха за Турция. Още повече се ускориха турските опасения, откакто Съединени американски щати започнаха да въоръжават кюрдските бойци в тези региони. Турската страна неведнъж насочи апел към Съединени американски щати да не организират такива дейности, обясняваше своите опасения. Съединени американски щати сякаш обещаваха, че няма да навредят на турските ползи, само че продължаваха със своите дейности. Ердоган няколко пъти предизвести, че в случай че не престават тези дейности, турските въоръжени сили ще влязат в Сирия и ще "прочистят терористите " и в последна сметка го направи ".

Воденски счита, че подобен вид интервенции ще продължат. Той акцентира, че Русия е изтеглила представителите си от Африн, което съгласно него е знак, че Русия демонстрира схващане.

Проявиха схващане към турските опасения за тяхната сигурност по границите и французи, и холандци, и Англия, съобщи Петър Воденски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР