Турция е завършила изграждането на 764-километрова бетонна стена по границата

...
Турция е завършила изграждането на 764-километрова бетонна стена по границата
Коментари Харесай

Турция е посторила 764-километрова бетонна стена по границата със Сирия

Турция е приключила построяването на 764-километрова бетонна стена по границата със Сирия, оповестява Анадолската организация, като се базира на турски формален представител, поискал анонимност.

Турската държавна организация за жилищно строителство е построила 564 километра от стената, а за построяването на останалите 200 километра от стената са отговаряли валийствата на пограничните окръзи, оповестява Българска телеграфна агенция.

Анкара започва плана за изграждане на 826-километрова защитна стена по границата със Сирия през 2015 година в границите на ограничения за усилване на граничната сигурност и битка против контрабандата и случаите на незаконно прекосяване на границата.

Турция има 911-километрова обща граница със Сирия.

Защитната стена е построена от бетонни блокове, високи три метра, с бодлива тел. На всеки 300 метра са издигнати кули, оборудвани с термо- и инфрачервени видеокамери, системи за нощно виждане, радари. На кулите се слагат лазерни и стрелкови системи с дистанционно управление за поразяване на жива мощ, наземна техника и безпилотни апарати, както и устройства за заглушаване на радиосигнали с разнообразни честоти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР