Турция е започнала преговори за закупуването на ракетни комплекси за

...
Турция е започнала преговори за закупуването на ракетни комплекси за
Коментари Харесай

Турция ще купува ракети от Франция и Италия


Турция е почнала договаряния за закупуването на ракетни комплекси за Противовъздушна отбрана от Франция и Италия.

Както заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който дойде в Ню Йорк за 72-та сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, той се е срещнал в понеделник с президента на Турция Реджеп Ердоган, който му съобщил за началото на договарянията с Франция и Италия за закупуване на системи за противовъздушна защита SAMP/T, произвеждане на италиано-френския тръст Eurosam.

Столтенберг уточни, че всяка страна, членуваща в Северноатлантическия алианс, има правото независимо да взема решение кои оръжейни системи да купуват. Въпреки това, за НАТО е значимо те да са функционално съвместими.

Генералният секретар на НАТО назова Турция основна страна от позиция на сигурността на НАТО, заради стратегическото местонахождение на границата с Ирак и Сирия. Турция също е една от водещите страни в границите на напъните ни за недопускане на ново преобразяване на Афганистан в леговище на интернационалния тероризъм, добави той.

На 12 септември турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че Анкара е подписала съглашение с Русия за закупуване на ракетните системи С-400. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР