Турция е все по-уверена, че германският автомобилен производител Volkswagen ще

...
Турция е все по-уверена, че германският автомобилен производител Volkswagen ще
Коментари Харесай

Турция и Фолксваген близо до сделка за новия завод

Турция е все по-уверена, че немският авто производител Volkswagen ще построи индустриален цех в страната след "изключително позитивна " среща сред върховен чиновник на компанията и президента Ердоган тази седмица, заяви организация "Ройтерс ", базирайки се на трима свои източници.

През предходната седмица стана ясно, че Анкара и немският колос водят диалози за данъчния режим за коли в Турция. Производителят на коли, който също е обмислял да направи инвестицията в България, не е оповестил дефинитивно решение, само че източниците настояват, че "Фолксваген " е позитивно надъхан за вложение в Турция.

Ердоган и почитан чиновник на VW са изгладили разликите си по множеството проблеми по време на среща тази седмица. Според източниците турският президент се е срещнал с основния изпълнителен шеф на VW Херберт Дайс. Съгласие е реализирано за данъчния режим за новите коли в Турция, което може да значи, че Ердоган е направил известни отстъпки.

Любопитно е, че и чешкият министър председател Андрей Бабиш разгласи, че VW прави огромна инвестиция в Турция.

Въпреки всичко към момента би трябвало да се изяснят някои спомагателни въпроси, основно по данъчни. Очакванията са съглашението да бъде реализирано след няколко седмици, а заводът да бъде издигнат в западната провинция Маниса, наоколо до Измир.

Друг източник на "Ройтерс " споделя, че към този момент няма проблеми сред двете страни и инвестицията ще бъде направена в Турция. Това решение ще бъде оповестено напълно скоро, откакто бъдат направени окончателните корекции по съглашението.

Очакванията са VW да вложи в новия си план 1.3 милиарда евро, да отвори 5000 работни места и да създава няколко от марките на "Фолксваген ", като "Шкода " и "Сеат ". Нагласите са, че фабриката ще стартира произвеждане през 2022-ра и ще е едно от най-важните индустриални уреди в района.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР