Турция е решена да изкорени тероризма в Северен Ирак и

...
Турция е решена да изкорени тероризма в Северен Ирак и
Коментари Харесай

Ердоган: Турция е решена да изкорени тероризма в Северен Ирак и в Сирия

Турция е решена да изкорени тероризма в Северен Ирак и в Сирия, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва, представен от международните организации и турските медии.

Турция се надява да завърши процеса за основаване на кулоар за сигурност на 30 километра във вътрешността в Сирия в най-скоро време, сподели турският държавен глава.

" Надяваме се в най-скоро време да приключим със основаването на 30-километров кулоар за сигурност, който поетапно построяваме край границата ни със Сирия, посочи Ердоган ", представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му това ще разреши да бъде комплициран завършек на опитите на бойците от поставената отвън закона Кюрдска работническа партия (ПКК) " с неистини да притеглят в редиците си турски деца ". 

Ердоган не посочи по кое време тъкмо може да стартира новата планувана трансгранична военна интервенция на Турция в Северна Сирия. Той посочи, че Анкара няма желание да желае позволение от който и да било, в това число от Съединени американски щати, за провеждането на нова интервенция в Сирия.

В понеделник турският водач заяви, че Турция ще стартира скоро нова военна интервенция в Северна Сирия, с цел да се опълчи на терористичните закани, които по думите му произтичат от южната граница на страната. Той добави, че задачата е да бъдат обновени напъните за създаване на 30-километрова зона за сигурност по границата сред Турция и Сирия.

От 2016 година до момента Турция е направила няколко огромни военни интервенции в Северна Сирия. Офанзивите са били ориентирани основно против подкрепяните от Съединени американски щати сирийски кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН). Според Анкара бойците от СЗН са свързани с групировката ПКК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР