Турция е подписала сделка за закупуване на зенитни ракети С-400

...
Турция е подписала сделка за закупуване на зенитни ракети С-400
Коментари Харесай

Втората по големина армия в НАТО купува оръжие от Русия

Турция е подписала договорка за закупуване на зенитни ракети С-400 от Русия на стойност 2,5 милиарда $
Президентът Реджеп тайип Ердоган съобщи, че страната му към този момент е платила депозит след подписване на договорката. Покупката евентуално ще докара до увеличение на неяснотата за съдружниците на Турция в НАТО, защото страните от алианса би трябвало да купуват съвместими оръжейни системи от други членове, заяви в. „ Индипендънт “.
Турция има втората по величина войска в НАТО след Съединени американски щати, само че се се отдръпва от останалите членове на алианса, откогато държавното управление стартира бруталното противопоставяне на несъгласието след несполучливия прелом предходната година.
Анкара също по този начин възразява против военната поддръжка на други членове на НАТО за сирийските кюрдски бунтовници, които съгласно тях са свързани с кюрдските бунтовници в Турция.
Русия споделя, че системата С-400 има обсег от 400 км. и може да смъкна едновременно до 80 цели едновременно.
Москва първо разпростра С-400 във въздушната си база покрай Латакия в Сирия през декември 2015 година, откакто Турция смъкна съветски Су-24 на турско-сирийската граница.
Инцидентът докара до шестмесечни дипломатически спорове сред Ердоган и съветския президент Владимир Путин. Но и двете страни започнаха да си сътрудничат предходната година макар рецензиите от страна на Запада за техните политики в страната и чужбина.
Ердоган сподели пред турския в. " Хюриет ", че западните му сътрудници " търсят големи суми пари " за военно съоръжение и въоръжените сили са умъртвили 90 кюрдски " терористи " през миналата седмица, употребявайки турски безпилотни самолети, тъй като западните модели са прекомерно скъпи.
" Ние сме тези, които ще вземат решения по отношение на нашата самостоятелност. Ние сме виновни за взимането на ограничения за сигурност за отбраната на нашата страна. “
Отношенията сред НАТО и Русия остават напрегнати, защото и двете страни усилиха военните си учения и уголемяват разгръщането на войските си по граничните региони на Източна Европа.
Миналата седмица генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че светът е по-непредвидим сега, в сравнение с в който и да е миг от 30-годишната му кариера.
Той сподели: " Това е по-непредвидимо и е по-трудно, тъй като имаме толкоз доста провокации по едно и също време. Имаме разпространяване на оръжия за всеобщо заличаване в Северна Корея, имаме терористи, неустойчивост и имаме по-агресивна Русия. Това е по-опасен свят. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР