Турция е открила природен газ в Черно море, предаде Bloomberg,

...
Турция е открила природен газ в Черно море, предаде Bloomberg,
Коментари Харесай

Bloomberg: Турция е открила природен газ в Черно море

Турция е разкрила природен газ в Черно море, съобщи Bloomberg, като се базира на два свои източника. Информацията обаче не разкрива размера и дълбочината на находката.

По-рано президентът Реджеп Таийп Ердоган разгласи, че идния петък – т.е. на следващия ден – ще заяви на турците „ положителни вести “.  

Министърът на енергетиката Фатих Дьомнез съобщи предишния месец, че сондажният транспортен съд „ Фатих “ е почнал изследване в зона Туна-1 в Черно море, към турския град Ерегли, който се намира на 280 км източно от Истанбул.

Информацията за находище в Черно море беше доказана и от Тимоти Аш, пълководец в BlueBay Asset Management в Лондон. Според него обаче размерът й е стеснен, а защото сега Турция внася енергийни доставки за 35-50 милиарда $, ще има потребност от нещо много по-мащабно, с цел да промени играта, добави Аш.

Според информация от турския флот  корабът Фатих води изследване от средата на юли.  

Разкритието  идва в миг на мощно напрежение сред Турция и Гърция за правото да се добиват енергийни запаси в Източното Средиземно море и по-специално към Кипър и остров Крит.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР