Турция е открила енергоносители в Черно море, най-вероятно природен газ,

...
Турция е открила енергоносители в Черно море, най-вероятно природен газ,
Коментари Харесай

Турция е открила залежи на природен газ в Черно море?

Турция е разкрила енергоносители в Черно море, най-вероятно природен газ, са съобщили през днешния ден пред организация Блумбърг двама източници, осведомени с тематиката.

Двамата неназовани публични представители са създали това известие, откакто турският президент Реджеп Тайип Ердоган даде обещание да заяви на турците в петък "добри вести ", които ще слагат началото на нова епоха за нацията. Кабинетът на Ердоган отхвърли да разяснява информацията на източниците.

Не е явен размерът на възможното изобретение, дълбочината на залежите и дали добивът им е доходоносен, добавя Българска телеграфна агенция.

Миналия месец турският министър на енергетиката Фатих Дьонмез сподели, че турският сондажен транспортен съд "Фатих " е почнал изследвания в така наречен зона "Туна-1 " край западната част на турския черноморски бряг.

Междувременно турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че никакви закани няма да спрат Турция да прави изследвания за естествени запаси в Източното Средиземноморие.

Турският президент прикани всички заинтригувани страни в района да подхващат стъпки за деескалация на напрежението.

Турция е решена да търси правата си в Източното Средиземноморие до дъно ", сподели турският президент в тирада в Анкара. "Никаква колониалистка мощ или опасност не може да възпре страната ни от (проучвания за) ресурсите от нефт и природен газ, които се счита, че съществуват в района, съобщи Ердоган и добави, че Анкара желае да реши разногласието посредством разговор и дипломация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР