Турция е отчела значителен износ на такива стоки за страните

...
Турция е отчела значителен износ на такива стоки за страните
Коментари Харесай

FT: Ердоган - верният приятел на Путин

Турция е отчела забележителен експорт на такива артикули за страните от някогашния Съветски съюз Азербайджан, Грузия, Киргизстан, Узбекистан и Таджикистан, за които се счита, че са претоварни пунктове за доставки към Русия. Става дума за артикули като микрочипове, информационно съоръжение и елементи като телескопични мерници. Те са обект на експортен надзор от Съединени американски щати, Европейски Съюз, Япония и Обединеното кралство, чиято цел е да се спре влизането им на територията на Русия. Турският експорт обаче подкопава тези старания и подхранва напрежението сред Анкара и нейните сътрудници в НАТО, пишат от " Файненшъл таймс ".

 

" С някои трети страни като Турция ние в действителност сме в по-слаба позиция във връзка с правоприлагането, в сравнение с в последна сметка бихме желали да бъдем ", съобщи пред FT Емили Килкрийз, някогашен заместник-помощник на комерсиалния представител на Съединени американски щати.

 

Наистина би трябвало да разчитаме на тези страни да подхващат дейности в личните си юрисдикции, с цел да стигнат до съответните организации, които улесняват преноса, добави тя.

Заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати по въпросите на битката с тероризма и финансовото разузнаване Брайън Нелсън би трябвало да посети Турция тази седмица, с цел да разиска " напъните за попречване, спиране и следствие на търговски и финансови действия, които са в интерес на Русия във войната й против Украйна ". Това ще бъде второто пътешестване на Нелсън до Турция тази година и идва на фона на индикации, че някои артикули с двойна приложимост се транспортират непосредствено до Русия, даже когато други страни са етикетирани като адресат.

 

превод и редакция: ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР