Турция е на седмо място в съпоставка със страните от

...
Турция е на седмо място в съпоставка със страните от
Коментари Харесай

Турция е предпоследна по минимална заплата в сравнение със страните от ЕС

Турция е на седмо място в параленост със страните от Европейския съюз по покупателна дарба въз основата на минималната заплата, осведоми уеб сайтът Хаберлер.

В съпоставяне със страните членки на Европейски Съюз по мярка на минималната заплата Турция, с минимално заплащане на труда от 392 евро на месец, се подрежда на предпоследно място, а след нея е само България, отбелязва уеб сайтът, цитирайки оповестени от Евростат данни.

В стандарт на покупателна дарба минималната заплата в Турция се равнява на 1191,09 точки, което пък подрежда Турция на седмо място в Европа. За съпоставяне, нейната съседка Гърция е с 878,68 точки. През втората половина на 2020 година резултатът на Турция на база покупателна дарба е бил 979,84 точки, показва "Хаберлер ", предава Българска телеграфна агенция.

Люксембург, където работещите получават най-високата минимална заплата /2202 евро/, е и страната с най-високо минимално възнаграждение в стандарт на покупателна дарба - 1668 точки. В България, която е на последно място в класацията по мярка на минимална заплата с заплащане от 332 евро, покупателната дарба е 623.

В дъното на класацията по покупателна дарба на минималната работна заплата са балкански страни като Албания и Черна гора, отбелязва още уеб сайтът. Албания е последна с 423,81 точки, а Черна гора има 581,22 точки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР