Турция е извършила първото успешно плащане чрез трансакция през мрежата

...
Турция е извършила първото успешно плащане чрез трансакция през мрежата
Коментари Харесай

Турция е извършила първото успешно плащане с дигитални турски лири в рамките на проект на централната банка

Турция е направила първото сполучливо заплащане посредством трансакция през мрежата за цифрова турска валута - план, който се намира в първи стадий на изследванията, заяви централната банка на страната, представена от " Хюриет дейли нюз ".

В изказването на банката се показва, че тя ще продължи да организира пилотни тествания в затворен кръг през първото тримесечие на 2023 година

" Констатациите, получени от тези проби, ще бъдат споделени с обществеността посредством повсеместен отчет за оценка ", осведоми банката.

През 2023 година централната банка ще разшири платформата за съдействие в плана за цифрови турски лири, включвайки определени банки и компании за финансови технологии. Предстои също оповестението на напреднали етапи на пилотното изследване, които в допълнение ще разширят присъединяване.

" Проучванията на икономическата и правната рамка на цифровата турска лира, както и на нейните софтуерни условия, ще бъдат предпочитани през цялата 2023 година ", се показва още в изказването на финансовата институция.

Дигиталната национална валута на централната банка е основана на блокчейн технологията. Цифровите турски лири следва да бъдат интегрирани в системите за идентифициране и в системите за банкови преводи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР