Турция е изнасяла произведена в САЩ електроника, резервни части и

...
Турция е изнасяла произведена в САЩ електроника, резервни части и
Коментари Харесай

Уолстрийт джърнъл: Турция нарушава санкциите срещу Русия

Турция е изнасяла създадена в Съединени американски щати електроника, аварийни елементи и други артикули за Русия в нарушаване на експортния надзор и глобите на Съединени американски щати, съобщи Радио " Свобода ", базирайки се на " Уолстрийт джърнъл ".

Част от доставените артикули са нужни за обезпечаването на съветските въоръжени сили, се споделя в обявата. Тя се позовава на търговски данни.

Според вестника минимум 13 турски компании са доставили на съветския пазар пластмаси, каучукови произведения и транспортни средства на стойност минимум 18,5 милиона $. Те са закупени от минимум 10 съветски компании, които са под наказания на Съединени американски щати поради присъединяване им в офанзивата против Украйна.

Турски компании също са изпратили на стойност 15 милиона $ създадени в Съединени американски щати асансьори, електрогенератори, платки и други артикули, създадени в Съединени американски щати, в Русия от март до октомври 2022 година в нарушаване на експортния надзор на Съединени американски щати.

Сред фирмите, получили турско съоръжение, " Уолстрийт джърнъл "  споменава и дъщерно сдружение на съветската корпорация " Тактически ракети " (Tactical Missiles), която създава оръжейни системи за съветския флот, и " Промтехнология " (Promtechnologiya), която създава пушки. И двете компании са в листата на Съединени американски щати с стеснен достъп.

Москва и Анкара не разясниха обявата.

Според източници на Блумбърг по-рано Вашингтон е предизвестил управляващите на Турция и на Обединените арабски емирства, че поддържането на стопански и финансови връзки с Русия пречи на напъните за оказване на напън върху Москва.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР