Турция е изиграла значителна роля в управлението на миграционната криза,

...
Турция е изиграла значителна роля в управлението на миграционната криза,
Коментари Харесай

Гърция призна ролята на Турция в борбата с миграцията

Турция е изиграла забележителна роля в ръководството на миграционната рецесия, сподели гръцкият министър председател.

Говорейки на сесия, извършена като част от Атинския конгрес за народна власт, Кириакос Мицотакис разяснява въпроси, свързани с миграцията, битката против COVID-19, както и съглашението за съдействие в защитата, подписано с Париж.

Мицотакис сподели, че страната му ще продължи да пази границите си от нередовна миграция и няма да разреши повтаряне на събитията през 2020 година

По отношение на над 4 милиона бежанци, признати в Турция, министър председателят сподели: „ Бях доста благополучен да мога да призная забележителната роля, която Турция играе в ръководството на миграционната рецесия, и по тази причина приканвам Европа да работи градивно с Турция “.

„ Ние имаме директен интерес да работим с Турция за ограничение на противозаконния поток от мигранти и за унищожаване на контрабандните мрежи, които ловят уязвимите хора... “, сподели той.

„ Имаше липса на европейска взаимност, фактът, че не успяхме да реализираме единодушие за общ пакет за миграция, леговище заради обстоятелството, че някои страни считат, че това въобще не е проблем, поставяйки цялата тежест върху страните от първа линия. Това е незаслужено ", сподели той.

Твърдейки, че трите нови фрегати, които ще бъдат закупени от Франция, ще ускори още повече възпиращата мощ на гръцкия флот, той сподели: „ Нямам желание да влизам в конкуренция във въоръжаването с Турция и постоянно простирам ръка на другарство Турция. "

Премиерът сподели, че гръцкият флот смята френския вид за най-хубавия и неговата администрация купува " най-хубавите кораби на най-хубава цена " с бърз график за доставка.

По отношение на COVID-19 министър председателят сподели, че гръцката администрация се пробва да убеди хората да се имунизират.

Според премиера, степента на имунизация в Гърция е " малко под " междинната стойност на тази в страните от Европейски Съюз и държавното управление не би наложило наложителни имунизации, защото " няма да е от изгода ".

Той обаче добави, че неимунизираните жители няма да имат достъп до занимания и спортни събития и че ще би трябвало да платят за тестванията си за COVID-19.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР