Турция е готова да бъде домакин на преговори между Украйна

...
Турция е готова да бъде домакин на преговори между Украйна
Коментари Харесай

Турция е готова да бъде домакин на преговорите между Украйна и Русия

Турция е подготвена да бъде хазаин на договаряния сред Украйна и Русия, съобщи президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган. Той се срещна със своя украински сътрудник Володимир Зеленски.

Двамата държавни глави разискаха опциите Турция да посредничи за размяната на военнопленници и за усилване на съдействието в отбранителната сфера.

„ Нашата цел е да доставим доста повече “, сподели министър председателят на Чехия Петър Фиала

Дискутиран беше и въпросът за свободното мореплаване в Черно море, откакто предишното лято Русия излезе от зърнената договорка.

Володимир Зеленски посети и корабостроителница в Истанбул, където се построяват две фрегати за украинския военноморски флот.

Междувременно Островът дава 10 000 дрона на страната в потребност

„ Днес имахме откровени и продуктивни диалози сред Украйна и Турция, както постоянно. Очевидният приоритет е да укрепим нашата сигурност и мощ, доколкото това е допустимо, с цел да върнем справедливия мир за цялата ни земя и целия ни народ допустимо най-скоро “, съобщи Зеленски.

Същевременно Брюксел разгласи, че до края на месеца Киев ще получи първите 4,5 милиарда евро от така наречен Механизъм за Украйна, който планува общо 50 милиарда евро финансова, техническа и военна помощ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР