Турция е депортирала 119 817 незаконни мигранти само тази година.

...
Турция е депортирала 119 817 незаконни мигранти само тази година.
Коментари Харесай

Турция счупи рекорда по депортиране на незаконни мигранти

Турция е депортирала 119 817 противозаконни мигранти единствено тази година. Нейните старания за битка с противозаконната миграция не престават непрестанно, оповестиха от Министерството на вътрешните работи. В изказване президентството съобщи, че това е най-големият брой депортации в историята на Турция.

Броят на депортираните се е нараснал със 159% по отношение на същия интервал на 2021 година, се добавя в известието.


С последните данни броят на противозаконните мигранти, депортирани от 2016 година насам, доближи 445 326.

На над 2,7 милиона противозаконни мигранти е отхвърлен достъп в Турция от 2016 година насам, до момента в който цифрата единствено за тази година възлиза на 274 311.

Турция е основна директна точка за търсещите леговище лица, които се стремят да преминат в Европа, с цел да стартират нов живот, изключително тези, които бягат от война и гонене.

Турция е хазаин на близо 5 милиона бежанци – повече от която и да е страна в света. След експлоадирането на гражданската война в Сирия през 2011 година Турция одобри „ политика на отворени порти “ за хората, бягащи от спора, като им даде статут на „ краткотрайна протекция “.

Смята се, че афганистанците са втората по величина бежанска общественост в Турция след сирийците. Много от мигрантите, идващи през Иран, се насочват към Истанбул, с цел да намерят работа или противозаконни канали за Европа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР