Турция активно се готви за сондажи на нефт и газ

...
Турция активно се готви за сондажи на нефт и газ
Коментари Харесай

Турция очаква първия си сондажен кораб, ще търси нефт и газ в открито море

Турция интензивно се готви за сондажи на петрол и газ в намерено море. Проучванията ще започват при започване на идната година, а до края на месеца чака да дойде първият турски сондажен транспортен съд - Deepsea Metro 2, оповестяват турски медии.

Корабът, който ще бъде употребен от Turkish Petroleum Corporation, би трябвало да дойде в южната ни съседка на 31 декември.

Турция към този момент изследва териториалните си води за петрол и газ благодарение на 2 сеизмични кораба, само че Deepsea Metro 2 ще бъде първият същински сондажен транспортен съд в страната.

Южнокорейският транспортен съд е създаден през 2011 година, има дължина от 229 метра и е подобаващ за ултра дълбоководни сондажи - кадърен е да пробива на оптималната дълбочина от 12 км.

Първият сеизмичен транспортен съд на Турция Барбарос Хайретин Паша организира интервенции в Средиземно море от април 2017 година, до момента в който вторият - MTA Oruc Reis е подготвен за изследване.

Министърът на енергетиката и естествените запаси на Турция Берат Албайрак разгласи през октомври, че Турция ще направи първото си надълбоко сондиране през 2018 година

Анкара ще организира сондажни действия с нов сеизмичен транспортен съд, който се чака да бъде пуснат в инвентара на страната през последното тримесечие на тази година, като част от дейностите по изследване на природен газ и петрол в Средиземно море и Черно море.

" Ще създадем лични сондажни действия с нашите (собствени) инженери ", съобщи министърът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР