Турците ще гласуват днес за местна власт. Вотът е разглеждан

...
Турците ще гласуват днес за местна власт. Вотът е разглеждан
Коментари Харесай

Турците гласуват днес на решаващи местни избори

Турците ще гласоподават през днешния ден за локална власт. Вотът е обсъждан като тест за известността на президента Реджеп Тайип Ердоган , който не е губил избори от изкачването си на власт през 2002 година, показва Асошиейтед прес.

Силно показване на локалните избори на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) ще укрепи в допълнение властта на президента. Евентуална загуба на основни градове обаче може да е сигнал за намаляване на партията му.

Около 57 млн. са турците с право на глас. За присъединяване са регистрирани 12 политически партии с общо 6588 претенденти.

Урните ще са отворени сред 8 ч. и 17 ч. като се изключи окръзите от вътрешната, източната и югоизточната част на страната, където изборният ден ще бъде от 7 ч. до 16 ч.

На локални избори в Турция не могат да се явяват обединения. По силата на конституционна корекция, призната на референдум през 2017 година, основаването на изборни обединения беше разрешено, само че единствено на парламентарни избори. По тази причина съюзяването сред политическите сили за локалния избор е въз основата на издигане на общи претенденти за избрани градове.
Управляващата партия на Ердоган издигна общи претенденти с Партията на националистическото деяние (ПНД) в 51 окръга. Опозиционните

Народнорепубликанска партия (НРП) и „ Добра партия” ще си сътрудничат за изборите в 50 окръга.
Решаваща ще е борбата за Истанбул, Анкара и Измир. Кандидат за кмет на Истанбул на ръководещата партия е някогашният министър-председател на Турция Бинали Йълдъръм .

Неговата кандидатура оставя слаби шансове на опозицията за триумф в мегаполиса, само че не е изключен поврат в столицата Анкара, която съгласно изследванията може да бъде извоювана от опозиционния претендент Мансур Яваш .
БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР