Турците изпратиха българските пожарникари с аплодисменти и клаксони. Това каза

...
Турците изпратиха българските пожарникари с аплодисменти и клаксони. Това каза
Коментари Харесай

Турците ни посрещнаха и изпратиха като герои: Българските пожарникари се завърнаха от пострадалите райони

Турците изпратиха българските пожарникари с овации и клаксони. Това сподели пред публицисти ръководителят на екипа Калоян Дончев. В четвъртък завърши задачата в Република Турция на модула за търсене и избавяне на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

„ Турците ни посрещнаха и изпратиха като герои. На връщане по автомагистралата ни настигаха водачи, които свиреха с клаксони и ръкопляскаха ", описа Дончев.

Екипът от към 80 души главно работил в град Бесни.

„ Това беше голямо злополучие. Трудно ще забравим видяното. Заедно с полския екип открихме жена под руините. Спасителната интервенция продължи 22 часа ", сподели още Дончев.

„ Участвах в полева интервенция под руините. Наложи се с сътрудник от Полша да ампутираме горния крак на потърпевш ", разяснява доктор Йолов от Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи.

„ Цялата организация беше съвършена. Благодаря на екипа за бързото реагиране в разнообразни обстановки. Нямаше произшествия. Показаха, че могат да работят с останалите европейски модули. Те са същински експерти ", добави началникът на ГДПБЗН - Министерство на вътрешните работи Александър Джартов.

„ В една такава обстановка даваш всичко от себе си. Оставяш възприятията и страстите встрани ", разясни Петър Петров, зам.-ръководил на модула в Турция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР