Турското външно министерство реагира остро на информацията, че Адил Йоксюз

...
Турското външно министерство реагира остро на информацията, че Адил Йоксюз
Коментари Харесай

Турция отново на нож с Германия

Турското външно министерство реагира остро на информацията, че Адил Йоксюз – един от обвинените кукловоди на опита за боен прелом, е видян в Германия, заяви „ Дейли Сабах “.

Турската дипломация изпрати нота до немските си сътрудници, изразявайки терзание, че Германия може да закриля човек, апетитен от Турция за терорист.

Гюленистката организация „ Фето “ беше оповестена за терористична в южната ни съседка след опита за боен прелом, който беше сподавен през месец юли 2016 година.

Анкара изиска от Берлин екстрадицията на Адил Йоксюз, в случай че се потвърди, че той в реалност е в Германия. Името му е в „ аления лист “ на турските управляващи за търсени лица.

Това е следващото дипломатическо напрежение сред двете страни след опита за боен бунт. Турция упрекна Германия, че поддържа терористи, давайки им протекция.

Германия и западните страни от своя страна упрекнаха турските управляващи за подхванатите чистки след преврата. Хиляди турски жители влязоха в пандиза, а под огъня на Анкара попаднаха и публицисти, в това число немски сътрудник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР