Турското външно министерство обвини Европейския съюз в двойни стандарти по

...
Турското външно министерство обвини Европейския съюз в двойни стандарти по
Коментари Харесай

Анкара обвинява ЕС в политика на двойни стандарти в Либия

Турското външно министерство упрекна Европейския съюз в двойни стандарти във връзка с неговата политика в Либия. Това се показва в необятно публикувано изказване на формалния представител на Министерството на външните работи на републиката Хами Аксой.
„ Ако Европейски Съюз желае да способства за спокойно разрешаване на либийската рецесия, той би трябвало да се откаже от политиката на двойни стандарти, обвързвана с интервенцията IRINI (за надзор на спазването на ембаргото от всички участници) и да поддържа интернационалната легитимност в сходство с решенията на Съвета Сигурност на Организация на обединените нации “, сподели Аксой.
По-рано висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел изиска Турция да се съобрази с оръжейното ембарго и предизвести, че Европейски Съюз има намерение да ускори военноморската си интервенция за наблюдаване на спазването на това ембарго.
На 17 юни се случи случай сред военни кораби на Франция и Турция в Средиземно море. Според Франс 24, турска фрегата край крайбрежията на Либия отказала да извърши заповедта за ревизия на товара от френска фрегата, участваща в интервенцията на НАТО „ Морски пазач “. Избягвайки инспекцията, турският транспортен съд се прицелил във френския боен транспортен съд, употребявайки радарна система за ориентиране на ракети, което френският боен отдел смята за "изключително враждебно и нападателно деяние ".
От своя страна турската Анадолска организация, базирайки се на представител на турските въоръжени сили, отхвърли отчетите от френската страна, заявявайки, че турската фрегата не е употребила радарни системи за ориентиране, а за наблюдаване на френския боен транспортен съд, „ който е правил рискови маневри “. Северноатлантическият алианс, в който членуват Франция и Турция, се причисли към следствието на случая, само че към този момент организацията не е показала собствен отчет за тези събития.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР