Турското външно министерство нарече днес лицемерно изявлението на външните министри

...
Турското външно министерство нарече днес лицемерно изявлението на външните министри
Коментари Харесай

Анкара нарече лицемерие изявлението на ЕС за миграцията

Турското външно министерство назова през днешния ден " лицемерно " изказването на външните министри от Европейски Съюз, в което споделят, че е неприемливо тематиката за мигрантите да се употребява за политически напън, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Европейският съюз към момента не е в положение да осъзнае изключителните компликации, с които се сблъсква Турция по въпросите на миграцията. Обвиненията, че Турция, в която има максимален брой бежанци в света, употребява казуса с миграцията за политически цели, е ново доказателство за двуличен метод ", се споделя в известие на турското министерство.

Министрите на външните работи на страните членки на Европейски Съюз през вчерашния ден, на изключително съвещание в Загреб, приветстваха постигнатото от президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин съглашение за помирение в сирийската провинция Идлиб и приканиха страните за незабавното му използване. От друга страна, външните министри уверено осъдиха потреблението на казуса със сирийските бежанци за реализиране на политическите цели на Анкара, като обявиха, че за Европейски Съюз това е недопустимо. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР