Турското правителство определи като неприемлив доклад на Държавния департамент на

...
Турското правителство определи като неприемлив доклад на Държавния департамент на
Коментари Харесай

Турция определи като неприемлив доклад на САЩ за трафика на хора

Турското държавно управление дефинира като недопустим отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати за трафика на хора, който порицава Анкара за рекрутиране и потребление на деца бойци в Сирия и в Либия, съобщи Франс прес.

Докладът на Държавния департамент на Съединени американски щати за трафика на хора включва лист със страни, полагащи старания за битка с този проблем и други, които съгласно Вашингтон не дават отговор на минималните критерии за битката против този трафик и не поставят съществени старания да ги изпълнят. Турското външно министерство дефинира нощес този отчет като недопустим и съдържащ безпочвени обвинявания.

Анкара упрекна Съединени американски щати също, че подценяват дейностите на кюрдска милиция в Сирия и Ирак, която съгласно турските управляващи образова деца и ги доставя с оръжие.
Турция е възмутена от поддръжката на Съединени американски щати за сирийските Сили за отбрана на народа, които тя счита за свързани с Кюрдската работническа партия (ПКК), която води въоръжена битка против турската страна.

" Съединени американски щати се надяват да работят с Турция, с цел да насърчат всички групи, участващи в споровете в Сирия и Либия да не прибягват до деца бойци ", съобщи тази седмица почитан представител на Държавния департамент.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР