Турското правителство обвини кюрдските екстремисти в понеделник за експлозията, която

...
Турското правителство обвини кюрдските екстремисти в понеделник за експлозията, която
Коментари Харесай

Турция обвинява за взрива кюрдски бойци, арестува 22-ма, включително заподозрян атентатор

Турското държавно управление упрекна кюрдските екстремисти в понеделник за детонацията, която умъртви шестима души на основната комерсиална улица в Истанбул, и сподели, че полицията е задържала 22-ма, в това число лицето, обвинено, че е заложило бомбата.

Държавната телевизия TRT пусна фрагменти на полицията, която ескортира жена, основният обвинен, от апартамент след нощна акция.

Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу сподели, че Кюрдската работническа партия (ПКК) и сирийските кюрдски милиции, които съгласно Анкара са крило на ПКК, са виновни за нападението на историческото и оживено авеню Истиклял в неделя.

Сойлу сподели, че заповедта е била дадена в Кобани и атентаторът е минал през Африн - и двата града в Северна Сирия, където турските сили са правили интервенции против кюрдски милиции през последните години.

Жената, с къдрава коса и в виолетов пуловер с надпис " Ню Йорк ", беше показана по какъв начин е въведена в полицейския щаб в фрагментите на TRT. Полицията употребява куче, с цел да претърси жилището и откри злато, пари и муниции, сподели.

При офанзивата са убити шестима турски жители, по двама членове на три фамилии. Досега никоя група не е поела отговорност.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР