Турското правителство днес обяви серия от мерки за икономии на

...
Турското правителство днес обяви серия от мерки за икономии на
Коментари Харесай

Турция със серия от мерки за икономии на средства от бюджета

Турското държавно управление през днешния ден разгласи серия от ограничения за икономии на средства от бюджета, оповестява Българска телеграфна агенция, като цитира локалните медии.

Според бизнес всекидневника " Економим " с новите ограничения ще може да се икономисват над 9,3 милиарда $ годишно за държавната хазна.

Предвижда се запрещение на пазаруването на нови коли в обществения бранш за период от три години като част от програмата за икономии на бюджетни средства, заяви министърът на финансите Мехмет Шимшек, представен от държавната телевизия ТРТ-Хабер:

" Спираме пазаруването на нови коли в обществения бранш за три години, като се изключи случаи, при които това е извънредно належащо като за спешна помощ, за сферата на защитата и сигурността ", сподели министърът.

Той заяви, че се постановат ограничавания върху служебните пътувания в чужбина на държавните чиновници. Практиката за предоставяне на коктейли, настоятелен обеди и други сходни събития също се замразява за три години, с изключение на в случаите на образуване на интернационалните срещи и във връзка национални празници.

Забранява се раздаването на дарове като списания и календари.

" Това не е първият пакет от ограничения за икономии и няма да бъде последният. Ще преразгледаме всички сфери на разноските за 2024 година ", съобщи още Мехмед Шимшек.

Подновяването на съществуващите контракти за пазаруване на лизинг на транспортни средства ще предстои на приемане на особено позволение. Излишните транспортни средства и старите коли ще бъдат отстранени. С изключение на защитата и сигурността, услугите за транспорт на личен състав ще бъдат отстранени на местата, където има публичен превоз.

С изключение на зоните, в които има риск от земетресение, пазаруването и построяването на нови служебни здания ще бъде прекратено за период от три години. Наемите за служебните жилища и таксите за обществени уреди ще бъдат преразгледани, като се вземе поради настоящата им пазарна стойност.

Нов личен състав в областта на обществения бранш ще бъде наеман за длъжности, освободени от пенсионирани чиновници.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР