Турското посолство в Берлин изпрати нота до германското дипломатическо ведомство

...
Турското посолство в Берлин изпрати нота до германското дипломатическо ведомство
Коментари Харесай

Призив за убийството на Ердоган разгневи Турция

Турското посолство в Берлин изпрати нота до немското дипломатическо ведомство поради банер, призоваващ за убийството на президента Реджеп Ердоган, заяви „ Хюриет дейли нюз “.

Пред постройката на федералното канцлерство беше паркиран бляскав автомобил Mercedes, а мъж издигна до него банер, гласящ: „ Искате тази кола? Убийте диктатурата “.

На банера бяха изобразени лицата на Реджеп Ердоган, Владимир Путин и саудитския крал Салман Абдулазиз ал Сауд. Немските медии оповестиха, че това е създание на художника Филип Рух.

„ Неприемливо и неясно е сходен принудителен акт пред постройката на канцлерството и под закрилата на силите за сигурност “, се споделя в изказване на турското посолство в немската столица.

„ Очевидно е, че такива дейности предизвикват омразата и насилието в чувствителни времена, когато мирът и общите полезности би трябвало да бъдат предпазени “, написа още в нотата на турското дипломатическо посланичество.

Това е следващият дипломатически скандал сред Турция и Германия. Немските управляващи не позволиха на Реджеп Ердоган да приказва на протест в Хамбург, където ще се организира срещата на върха на Г-20.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР