Турското министерство на отбраната е посочило в съобщение, че при

...
Турското министерство на отбраната е посочило в съобщение, че при
Коментари Харесай

Откриха оръжие, произведено от Швеция, в пещери, използвани от терористи от ПКК в Ирак

Турското министерство на защитата е показало в известие, че при акции в пещери в границите на новата интервенция на турските въоръжени сили Лапа-Ключ, ориентирана против терористи от Кюрдската работничеса партия /ПКК/ в Северен Ирак, са били открити оръжия и муниции, в това число противотанкови оръдия АТ-4, които са шведско произвеждане, оповестява Българска телеграфна агенция.

Турското министерство на защитата заяви през вчерашния ден, че при конфликти с бойци на ПКК в границите на интервенция Лапа-Ключ са били убити петима турски военни, а двама са били ранени.

Министерството уточни през днешния ден, че турски командоси са влезнали в пещери, употребявани от терористите, и са разкрили огромно количество муниции и военно съоръжение, в това число противотанкови оръжия АТ-4, шведско произвеждане. Силите за сигурност са разкрили още в пещерите тв приемници, спътници, отоплителни уреди, генератори и продоволствия.

Шведският министър председател Магдалена Андершон съобщи през днешния ден на конференция в Стокхолм, че нейната страна не поддържа с пари или оръжие терористични организации.

" Ние не изпращаме пари на терористични организации, явно, нито пък оръжия ", акцентира Андершон, като посочи, че шведски дипломати ще разискват по време на срещи в Анкара през днешния ден настояванията на Турция за превъзмогване на възраженията на Анкара по отношение на молбите за участие на Швеция и Финландия в НАТО.

Турция се опълчва на участие на Швеция и Финландия в НАТО, обвинявайки двете скандинавски страни в толериране и даже поддръжка на терористични организации, в частност на Кюрдската работническа партия (ПКК), обсъждана като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати.

 Анкара твърди, че Швеция е решила да даде през 2023 година 376 милиона $ в поддръжка на сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа, обсъждани от Турция като отклонение на ПКК в Сирия, и че им е предоставила военно съоръжение, в това число противотанкови оръжия и дронове, отбелязва Асошиейтед прес.

Швеция отхвърля да дава " финансова помощ или военна поддръжка " на кюрдски групировки в Сирия.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР