Турското издание , съобщи, че САЩ ще въведат по отношение

...
Турското издание , съобщи, че САЩ ще въведат по отношение
Коментари Харесай

САЩ заплашват Индия заради покупката от Русия на противозенитния комплекс С-400

Турското издание, заяви, че Съединени американски щати ще вкарат във връзка с Индия наказания, аналогични на наложените по отношение на Турция, в случай че индийците не се откажат от придобиването на системата на Противовъздушна отбрана С-400 от Русия. Съединени американски щати взеха решението през този декември в границите на закона CAATSA (За противопоставяне на съперниците на Америка чрез санкции).
Според английската организация Reuters, с позоваване на американски публични лица, Вашингтон към този момент е уведомил Ню Делхи за идната мярка. При новия президент Джо Байдън позицията на Белия дом надали ще бъде изменена.
Представител на американското посолство в Ню Делхи отбелязал, че за CAATSA няма изключения и той ще бъде прилаган към всички страни, които нарушават този американски закон. Това се отнасяло и за договорката на Индия с Русия за С-400, чиито първи доставки би трябвало да бъдат направени до края на 2021 година и да завършат в първата половина на 2025 година
 Бъдещият началник на Пентагона предизвести за намаляващи прерогативи на Съединени американски щати пред Русия и Китай Бъдещият началник на Пентагона предизвести за намаляващи прерогативи на Съединени американски щати пред Русия и Китай
Продължаващото понижаване на военното предимство на Съединени американски щати пред Руската Федерация и Китайската Народна Република съставлява сериозна о...
Заявление по тематиката направил и формалният представител на индийското Министерство на външните работи Анураг Шривастава (Anurag Srivastava). Той декларирал, че Индия и Съединени американски щати ги свързва всеобхватно световно стратегическо партньорство. После траял: „ Заедно с това Индия разполага със особено и привилегировано партньорство с Русия. Индия постоянно е водила самостоятелна външна политика. Това се отнася и за нашите отбранителни разноски, в които ние се ръководим от ползите на нашата национална сигурност. ”
През октомври 2018 година Русия и Индия се договориха против сумата от 5,4 млрд $ да бъдат доставени 5 полкови комплекта С-400. Това е най-мащабното съглашение, подписано от „ Рособоронэкспорт ” за цялата негова история.
Миналия месец Съединени американски щати взеха решение в границите на закона CAATSA да вкарат наказания срещу Турция поради пазаруването на системата С-400 от Русия, напомня Haber7.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР