Турско-либийският меморандум за морските граници в Средиземно море е резултат

...
Турско-либийският меморандум за морските граници в Средиземно море е резултат
Коментари Харесай

Дендиас: Турция изнудва Либия

Турско-либийският меморандум за морските граници в Средиземно море е резултат от изнудване от страна на Турция по отношение на либийското държавно управление. Той е изцяло лишен от наличие, твърди министърът на външните работи на Гърция Никос Дендиас, оповестява „ Катимерини ”.

 © БГНЕС
Според него този ход на Анкара е предстоящ още от юли и са били подхванати редица дейности за неговото попречване.

„ Въпреки това държавното управление на Либия, изнудвано от Турция и явно поради напредъка на армията на военачалник Хафтар подписа текста ”, счита министърът.

Халифа Хафтар е командващ Либийската национална войска, която управлява източната част на Либия и взе участие в революция против приетото от Организация на обединените нации държавно управление на Либия със седалище в Триполи.

Армията на Хафтар се употребява с поддръжката на Камарата на представителите на Либия, която осъди либийско-турския меморандум.

Дендиас съобщи, че Гърция ще приготви нота, която ще бъде връчена в Организация на обединените нации и ще предприеме всички нужни ограничения в границите на интернационалното и морското право, които ще потвърдят невалидността на меморандума.

Дендиас добави, че Гърция и Египет са се заели в провеждането на договаряния със „ непоколебим график “, с цел да дефинират личните си изключителни стопански зони.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР