Турският вестник Джумхуриет съобщи, че е възможно да бъде извършен

...
Турският вестник Джумхуриет съобщи, че е възможно да бъде извършен
Коментари Харесай

Турски вестник: Възможен е опит за покушение срещу опозиционния кандидат за президент

Турският вестник " Джумхуриет " заяви, че е допустимо да бъде осъществен опит за нападение против Кемал Кълъчдароглу , претендента за президент на турската съпротива на изборите на 14 май.

Твърдението принадлежи на заместник-председателя на Партията на бъдещето Селчук Йоздаг .
Партията на бъдещето е една от шестте опозиционни партии от Националния алианс, чийто общ претендент за президентските избори е Кълъчдароглу.

" След като Националният алианс разгласи кандидатурата на Кълъчдароглу , с която ще се яви на вота за президент, получихме от няколко места предизвестия за вероятен опит за убийството на Кълъчдароглу, които считаме, че би трябвало да бъдат взети съществено. Налага се да се завишат ограниченията за сигурност “, сподели той. 

Съветникът на основния координатор на Народнорепубликанската партия Ердоган Топрак удостовери тези изказванията.

“Предупреждения за вероятен опит за атентат против Кълъчдароглу доближиха и до нас. Вярваме обаче, че държавните органи ще се отнесат с нужната съвестност и сензитивност по този въпрос. Държавата има разследващи средства за тази цел. Предоставихме им отчетите, които подготвихме. Надяваме се, че ще бъдат взети нужните ограничения ”, сподели Топрак, представен от " Джумхуриет ".

Кълъчдароглу е политикът, против който евентуално са осъществени най-вече опити за нападение. През 2019 година бе изработен опит за линчуването му от крайни националисти. Той стана обект на несполучлив бомбен атентат от " Ислямска страна ", а по този начин също и на офанзива в Народното събрание.

В същото време резултати от социологическите анкети от последните дни, оповестени в " Джумхуриет ", сочат увеличение на рейтинга на Кълъчдароглу в конкуренцията против досегашния президент Реджеп Тайип Ердоган
  
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР