Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу заяви, че Турция е разбрала

...
Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу заяви, че Турция е разбрала
Коментари Харесай

Турция знае откъде е координиран атентатът в Истанбул, отхвърли съболезнованията на САЩ

Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу съобщи, че Турция е схванала от кое място е координирана офанзивата в Истанбул, при която починаха 6 души, а други над 80 бяха ранени. Той съобщи още, страната не приема съболезнованията на Съединени американски щати по отношение на детонацията. Според него, в случай че терористът не е бил арестуван, той е щял да избяга в Гърция.

„ Знаем къде е била координирана офанзивата. Получихме посланието, което ни е обещано, и знаем какво е това обръщение. Не одобряваме съболезнования от американското посолство. Ние не сме подли към никого, само че към този момент нямаме никаква приемливост към тези коварства. Улица Истиклял е нашето дете. Ако не бяхме заловили нападателя, той щеше да избяга в Гърция през днешния ден “, сподели Сюлейман Сойлу пред кореспонденти, представени от CNN Turk и РИА Новости.

На 13 ноември следобяд избухна детонация на улица Истиклял в центъра на Истанбул. Най-малко 6 души починаха, 80 души бяха ранени, в това число трима съветски жители. Турските управляващи нарекоха случая терористичен акт и упрекнаха за него сирийските кюрди. В нощта на 14 ноември Министерството на вътрешните работи на страната заяви за задържането на обвинен за слагането на бомбата. По-рано Сюлейман Сойлу в отговор на коментара на Белия дом за офанзивата сподели, че някои съдружници са неискрени към Анкара.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР