Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че "насилието на Гърция

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че "насилието на Гърция
Коментари Харесай

Турция обвини Гърция в насилие над мигранти

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че "насилието на Гърция по отношение на мигранти се е трансформирало в държавна политика " и че "ЕС също има виновност " за това, съобщи Българска телеграфна агенция. Чавушоглу сподели това на конференция след среща с финландския си сътрудник Пека Хависто в Анкара.
„ Гърция продължава политиката си на изтласкване в несъгласие с интернационалното право и като нарушава човешките права”, сподели още Чавушоглу като добави, че би трябвало да се каже „ стоп” на нечовешкото отношение по отношение на мигранти.
Той упрекна Гърция, че е отговорна за гибелта на 19 мигранти, открити мъртви вследствие на измръзване в региона на град Ипсала в окръг Одрин, покрай турско-гръцката граница предходната седмица. Турските управляващи настояват, че мигрантите са умряли от мраз, откакто нелегално са били изтласкани през границата от гръцката гранична защита. Гърция изрично отхвърля обвиняванията.
Президентът Реджеп Тайип Ердоган сподели предходната седмица, че ще повдигне въпроса за малтретирането на мигранти от Гърция при срещите си със международни водачи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР