Турският външен министър Мевлют Чавушоглу във вторник се е обърнал

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу във вторник се е обърнал
Коментари Харесай

Чавушоглу пред ООН: Тероризмът няма религия

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу във вторник се е обърнал към народите в света с апел да отхвърлят всички форми на тероризъм, като е декларирал, че ислямофобията е голяма опасност за всички. Това предава Anadolu Agency, представена от организация " Фокус ".
Чавушоглу е направил обръщението си в тирада пред 73-та пленарна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, на която се разисква план за резолюция на Световната организация за унищожаване на расизма, расовата дискриминация и ксенофобията.
" Ислямофобията и расизмът вървят ръка за ръка ", е споделил Чавушоглу, като е дал за образец нападенията през предишния месец в Крайстчърч, Нова Зеландия, когато бял националист, терорист, умъртви най-малко 50 мюсюлмански богомолци.
Според Чавушоглу Общото заседание би трябвало да излезе с декларация, която да съобщи ясно, че е нужно всички народи да се активизират в световния разговор, с цел да покажат, че в последна сметка всички хора са членове на едно човешко общество. " Не можем да пренебрегнем насилието. Трябва да приказваме в един глас против сходни негови прояви ".
Дипломат номер едно на Турция съобщи, че тероризмът не може и не би трябвало да се свързва с нито една вяра: „ Ние всички би трябвало да се откажем да използваме думи като ислямски тероризъм, християнски тероризъм, еврейски тероризъм или будистки тероризъм “. Чавушоглу е добавил, че идеологията на тероризма „ няма вяра, език, раса или нация “.
Припомняме, че предходната година помощникът на държавния секретар на Съединени американски щати по европейските въпроси Уес Мичел съобщи, че Турция в последните няколко години е претърпяла доста повече жертви от тероризма от която и да е друга страна, съдружник на Съединени американски щати. Анкара е част от интернационалната коалиция, която води борба с терористичната формация „ Ислямска страна “ (ИД), а също и против терористични организации като ПКК (Работническа партия на Кюрдистан – бел. ред.), Партията на демократичното единение (лява партия на сирийските кюрди – бел. ред.), Народните отряди за самоотбрана (въоръжени формирования на Висшия кюрдски съвет, Сирия – бел. ред.) и ФЕТО (съкр. за турското обществено и политическо придвижване на Фетхуллах Гюлен – бел. ред.).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР