Турският външен министър Мевлют Чавушоглу ще посети Саудитска Арабия следващата

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу ще посети Саудитска Арабия следващата
Коментари Харесай

Анкара ще преодолява спора със Саудитска Арабия след убийството на Хашоги

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу ще посети Саудитска Арабия идната седмица, оповестява Ройтерс, базирайки се на турски публични представители.

Агенцията отбелязва, че Анкара ускорява напъните за превъзмогване на разногласието със Саудитска Арабия, зародил след убийството през 2018 година на саудитския публицист Джамал Хашоги в Истанбул. Кризата в връзките провокира всекидневен саудитски протест на турските артикули, който докара до стесняване на стокообмена с 98 %.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган и саудитският крал Салман разискаха по телефона двустранните връзки. Това беше вторият диалог, извършен сред Ердоган и крал Салман, за по-малко от месец, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Според публични представители, поискали анонимност, Ердоган и крал Салман са се споразумели по време на вчерашния диалог за среща сред Чавушоглу и саудитския му сътрудник на 11 май.

" С това посещаване може да се отвори нов интервал в връзките ", съобщи почитан турски формален представител.

Той добави, че диалозите ще бъдат фокусирани върху търговията, двустранните връзки и районни въпроси, като спора в Либия.

Саудитското държавно управление не разяснява информацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР