Турският външен министър Мевлют Чавушоглу подкрепя провеждането на съвместен контрол

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу подкрепя провеждането на съвместен контрол
Коментари Харесай

Турция иска да контролира изтеглянето на САЩ от Сирия с Русия и Иран

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу поддържа провеждането на взаимен надзор с Русия и Иран за изтеглянето на американски войски от Сирия, оповестява ТАСС.

Анкара смята за належащо да се предотврати появяването на терористи на освободените територии.

" Съединените щати са изправени пред някои компликации в процеса на евакуиране на войски от Сирия. Ние желаеме да координираме този развой дружно с Русия и Иран, с които сме открили работни връзки в границите на процеса в Астана. Това е належащо, тъй че терористичните организации да не заемат свободното място след Съединени американски щати ", изяснява той.

Турският президент Реджеп Ердоган упрекна съветника по национална сигурност на Вашингтон за това, че упорства страната му да не нападна кюрдски бойци в Сирия, обвинявайки го в усложняване на проекта на президента Доналд Тръмп за евакуиране на американските войски, оповестява " Ройтерс ".

Ердоган изясни, че Джон Болтън " е направил сериозна неточност ", поставяйки условия за военната роля на Турция след изтеглянето на Съединени американски щати.

" Ако те са терористи, ние ще създадем нужното, без значение от кое място идват. Болтън е направил сериозна неточност и всеки, който мисли като него, също е позволил неточност. За нас не е допустимо да вършим взаимни отстъпки по този въпрос ", разяснява Ердоган.

Турският президент упрекна членовете на администрацията на Тръмп, че се пробват да замъглят ясното разбирателсто сред двете страни за отдръпването.

Малко след срещите на Болтън с турските представители Реджеп Ердоган разгласи, че Анкара се приготвя за нова военна атака против терористичните организации в арабската страна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР